Drinkar, recept och tillverkning

Högt och lågt. Prylar, politik och pendling. Ämnet är fritt.

Moderatorer: Solnamannen, Daniel

Användarvisningsbild
Grok
Inlägg: 929
Blev medlem: 30 november 2007, 23:54
Ort: Linkeboda

Re: Drinkar, recept och tillverkning

Inläggav Grok » 26 november 2017, 18:02

Glögg går att dricka. Om man gör den själv...

Himmelsblå
Inlägg: 10364
Blev medlem: 16 april 2008, 15:50

Re: Drinkar, recept och tillverkning

Inläggav Himmelsblå » 26 november 2017, 18:45

Grok skrev:Glögg går att dricka. Om man gör den själv...


Jupp, glögg skall man göra själv. Den måste inte vara så sötsliskig att käften klistrar ihop.
Look after the pennies and the pounds will look after themselves
- ordspråk från England

Disclaimer: U.P.A. = utan personligt ansvar

Coccos
Inlägg: 484
Blev medlem: 4 december 2007, 01:57
Ort: stockholm

Re: Drinkar, recept och tillverkning

Inläggav Coccos » 27 november 2017, 15:58

:drunken: Cremanten 7688 a' 125 spänn är helt ok både till vardags och till fest!

https://www.systembolaget.se/dryck/mous ... lot-768801

aromata
Inlägg: 4427
Blev medlem: 8 december 2007, 08:41

Re: Drinkar, recept och tillverkning

Inläggav aromata » 28 november 2017, 00:06

Coccos skrev::drunken: Cremanten 7688 a' 125 spänn är helt ok både till vardags och till fest!

https://www.systembolaget.se/dryck/mous ... lot-768801

Vad är det för fel på Bollinger?

Trendsökaren
Inlägg: 1943
Blev medlem: 27 mars 2015, 12:14

Re: Drinkar, recept och tillverkning

Inläggav Trendsökaren » 28 november 2017, 18:38



Fast det går utmärkt att använda en cremant när man gör en champagnecocktail.

Var och tittade på Solsidan igår på så kallad smygpremiär. Efteråt en räksmörgås och Prosecco hos ett par goda vänner. Blev hål i huvudet :wink: .

Men i Solsidan dricks det ospecificerad champagne med 300 gäster. Mickan är nöjd med livet ett kort-kort tag.

Användarvisningsbild
Grok
Inlägg: 929
Blev medlem: 30 november 2007, 23:54
Ort: Linkeboda

Re: Drinkar, recept och tillverkning

Inläggav Grok » 28 november 2017, 21:02

Coccos skrev::drunken: Cremanten 7688 a' 125 spänn är helt ok både till vardags och till fest!

https://www.systembolaget.se/dryck/mous ... lot-768801


Cremant de Bourgogne duger de flesta dagar i veckan. Processen är densamma och området gränsar till Champagne. Den kritiga jorden i
Champagne är dock unik. Men det är helt klart bättre än hemjäst i sodastreamern. :drunken: :lol:

Trendsökaren
Inlägg: 1943
Blev medlem: 27 mars 2015, 12:14

Re: Drinkar, recept och tillverkning

Inläggav Trendsökaren » 23 december 2017, 20:34

Ett test av äppelmust



Men inspiration av en julig drink som dottern gjorde igår blandar jag

2-4 cl Fireball som skall ge julighet med sin kanelsmak
Blandas med en mouserande äppelmust från systemet och en kanelstång som deko

Kyl glas och sprit i frysen en stund.

Lite för söt smak för mig i denna variant.

Man kan ta halva Cava vilket skall göras på julafton för mindre sötma. Då blir det som dottern gör den.
Bild

Här är nog filmen




Återgå till "Fria diskussioner"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 9 och 0 gäster