Håcan Bodelind

Hur får man pengarna att räcka längre? Avdrag och skatt. Plånboksfrågor helt enkelt.

Moderatorer: Solnamannen, Daniel

 
docenten
Inlägg: 267
Blev medlem: 9 december 2007, 01:43
Ort: Skåne

Håcan Bodelind

Inläggav docenten » 20 augusti 2008, 10:07

Fick brev från Håcan Bodelind och hans firma Vidur Capital AB.

Han erbjuder mig att få köpa aktier i ett bolag Hitmo AB. Detta bolag skall syssla med handel i CFDs .

"Handel med CFDs kräver dock en hög kompetens och en minitiös bevakning och riskhantering. För denna förvaltning anlitar Hitmo Vidur Capital mot ett fast arvode om SEK 10 000 per månad samt 20% av löpande vinster met månadsvis avräkning.Eventuella förlustmånader ackumuleras mot kommande vinstmånader.Vidur Capital tillämpar teknisk analys och har en väl beprövad metodik för en adekvat riskhantering.Bolaget har under en tid specialiserat sig på handel med dessa instrument med ett remarkabelt resultat på kort tid.

Målet är att 75% av varje års nettovinst skall delas ut till aktieägarna och att en nettoavkastning på 50-100% per år på investerat kapital genom utdelningar skall uppnås. Detta skulle innebära att det investerade kapitalet skall vara återbetalt i form av utdelningar efter 2-3 år."

Någon annan som fått detta erbjudande ?

Dum som jag är tackar jag nej till detta erbjudande eftersom jag varken tror på Håcan (med C) eller tomten.

Vill minnas sedan tidigare att denne man varit omnämd i föga smickrande sammanhang,någon som minns ?

Mvh docenten

priffe
Inlägg: 429
Blev medlem: 7 december 2007, 15:58

Inläggav priffe » 20 augusti 2008, 11:04


xfactor
Inlägg: 14
Blev medlem: 28 oktober 2016, 15:40

Re: Håcan Bodelind

Inläggav xfactor » 28 oktober 2016, 15:44

VARNING!
Gå in på lexbase.se och se alla domar mot denna man pga bedrägeri, förfalskning och förskingring. Han bor i Kullavik, Göteborg och håller fortfarande igång i allra högsta grad. Sönerna i tonåren glassar i Marbella. Vem finansierar det? Personnummer är 19680413-****.
Senast redigerad av 1 Daniel, redigerad totalt 31 gånger.
Anledning: Personnumret dolt på uppmaning av den utpekades hustru.

Användarvisningsbild
Solnamannen
Inlägg: 4706
Blev medlem: 1 december 2007, 20:09

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Solnamannen » 28 oktober 2016, 17:16

Tack xfactor för snabb och bra insats med info! Jag tog mig friheten att dra upp storlek och ändra färg på ditt inlägg och hoppas att informationen sprider sig till forumdeltagare (och fler).

xfactor
Inlägg: 14
Blev medlem: 28 oktober 2016, 15:40

Re: Håcan Bodelind

Inläggav xfactor » 22 januari 2017, 18:58

Uppdatering. Nya polisanmälningar October 2016 samt December 2016. Kommer synas på lexbase.se 680413****, när domar fastställts. Nu 15 anmälningar. Se även Varbergs tingsrätt och ring Kronofogdemyndigheten. Offentliga uppgifter. Många som råkat och fortfarande råkar illa ut. Miljonbelopp. Nu har ägaren utsett bror och kvinnlig partner till ledamöter i samtliga företag samt ändrat folkbokföring till Benahavis, Malaga, Spanien där ett nytt företag startades November 2016, J&H Entertainment 3000, Puerto Banus. Dags för svenskarna på solkusten att bli bedragna? Bl.a falska fondinvesteringspapper via SG Hambros, Gibraltar.
De som anmält utsätts för hot. Nedan är lista på (aktiva och tidigare) företag med Håcan Bodelind som ägare.
Sverige: Vidur Capital AB Astoun Invest, Öfvre Malevik Management AB, Bullseye Holding AB, Öfvre Kullavik Finance Kommanditbolag
UK:Mimer Trading Limited, Valhall Holding Limited, Sleipner Trading Limited, RF Capital Management Ltd
Spanien: J&H Entertainment 3000

Update. New police reports October 2016 and December 2016. Will appear on lexbase.se 680413****, when judgments established. Now 15 filings from private individuals. Call Varberg District Court and the Swedish Kronofogdemyndigheten. Public data, all you have to do is ask. Many who have suffered and it still goes on with new persons being scammed. Now the owner has appointed the brother and the female partner as members of all businesses and changed the private residing domicile from Sweden to Benahavis, Malaga, Spain, where a new company founded in November 2016, J & H Entertainment 3000, Puerto Banus. Time for the Swedes on the Costa del Sol to be deceived? For example false fund investment papers through SG Hambros, Gibraltar.
Those who reported facing threats. Below is a list of (active and former) company with Håcan Bodelind as owner.
Sweden: Vidur Capital AB, Astoun Invest, Öfvre Malevik Management AB, Bullseye Holding AB, Öfvre Kullavik Finance Limited partnership
UK: Mimer Trading Limited, Valhalla Holding Limited, Sleipner Trading Limited, RF Capital Management Ltd
Spain: J & H Entertainment 3000
Senast redigerad av 1 Daniel, redigerad totalt 31 gånger.
Anledning: Personnumret dolt på uppmaning av den utpekades hustru.

Jane01
Inlägg: 5
Blev medlem: 31 januari 2017, 17:39

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Jane01 » 3 februari 2017, 21:47

xfactor eller Helena Landa som du ju heter och du är ju ett ex till min make.
Skulle svenskar på solkusten bli bedragna av vår rockpub??? Hur då???
J&H entertainment group 3000 SL driver en rockbar. Min man och jag jobbar hårt med den. Vad är det du vill varna småsparare och investerare för ... Att de skulle få en rolig kväll på puben?
Helena...jag har tröttnat på din mobbing som du utsätter mig för överallt på nätet. T.o.m. på mina barns kort på instagram och det faktum att trakasserierna eskalerade dagen efter vårt bröllop är fruktansvärt.
Att vi bor här i Spanien beror på att vi fick en chans att driva denna pub och den tog vi... jag sa upp mig från mitt jobb i Sverige för att jobba med detta. Är en hårt arbetande kvinna och undrar verkligen vad mina bolag har med påstådda falska fondinvesteringspapper att göra????
Att våra söner skulle glassa i Marbella ser jag som lite löjligt skrivet då de studerar i Sverige men visst... de kommer hit ibland då vi bor här och de äter nog någon glass... Den bjuder vi dem på!!

Goldsilver
Inlägg: 12
Blev medlem: 2 februari 2017, 19:49

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Goldsilver » 4 februari 2017, 09:44

Jag har tagit mig friheten att kontrollera 'xfactors' påståenden och kommit fram till följande:
* Det finns INGA domar för grovt bedrägeri, förskingring eller förfalskning. Detta är alltså LÖGN.
* Det 'xfavtor' vårdslöst kallar domar är i huvudsak förlikningar i tvistemål. Ett flertal dessutom till personen ifrågas favör, dvs att andra personer är skyldig honom pengar - beloppsmässigt väsentligt överstigande det motsatta.
*Påståendet om polisanmälningar är intressant. Dessa är inte offentliga förrän ärendet avslutas, dvs läggs ned eller går vidare. Så antingen ljuger xfactor' även här, alt så är det hon som gjort anmälning för någonting.
* "de som anmäler hotas" låter föga troligt. Normalt sett vet inte en person om ifall han har fått en anmälan mot sig förrän när/om han kallas. Det ligger i sakens natur, polisen vill ha överläge. Och övergrepp i rättssak är något som säkerligen hade beivrats snabbt. Det finns inga domar om det. Heller.
* De bolagen hon räknar upp har så vitt jag kan få fram, utan att vara expert, inte figurerat i några som helst ens tvivelaktiga sammanhang utöver vad som kan anses vara normalt företagande. Det spanska bolaget hon nämner ser mycket riktigt ut att driva en pub. Vad ska 'varnas' för där??

Nej, av inlägget ovan från 'Jane01', så växer snarare bilden av en svartsjuk kaninkokerska som gör allt för att förstöra för sitt ex fram - snarare en kvinna vi borde varna alla mån för. Det finns säkert sidor för sånt också. Och sidor där svartsjuka ex kan få utlopp för sin besvikelse.

Men det hör inte hemma på en sådan här sida.
Senast redigerad av 1 Goldsilver, redigerad totalt 4 gånger.

Trendsökaren
Inlägg: 1866
Blev medlem: 27 mars 2015, 12:14

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Trendsökaren » 4 februari 2017, 12:00

Lite trist att PoP verkar inblandad i något som på något sätt inte verkar bra oavsett vad som är sant och riktigt.

Det som går att säga är att jag gjort några sökningar kring några av de nämnda bolagen. Inget anmäkningsvärt är funnet mer än att det finns några frågor kring försäljning av fonder med terminshandel.

Finns registrerad på Lexbase en gång men jag betalar inte för att granska målet och vad det gäller.
https://lexbase.se/personsok?Search%5Bf ... 8823788727

Faktum är att jag får inga uppgifter att riktigt stämma. Om man nu vill rentvå personen, vilket ju kan vara rätt, så kan man ju vara mera precis vad man talar om.
Senast redigerad av 2 Trendsökaren, redigerad totalt 1 gång.

Goldsilver
Inlägg: 12
Blev medlem: 2 februari 2017, 19:49

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Goldsilver » 4 februari 2017, 12:31

Till 'Trendsökaren'
Vän av ordning undrar naturligtvis hur du kan mena att en person ska bevisa sin egen oskuld, när någon bevisligen framför falska uppgifter?
Ett riktigt rättspatos är väl ändå tvärt om, man är oskyldig tills motsatsen bevisas?
Att det finns en 15 år gammal dom - som inte har med investerare att göra är irrelevant. I belastningsregistret försvinner en sådan efter 10 år, men här ska den tydligen leva kvar?

Det enda jag kan hitta i ett av bolagen som kan diskuteras är en intern värderingsfråga i samband med konkursen i MF Global. I ett bolag som synes att inte användas utåt.

Nej, en person som uppenbarligen lägger ut falska uppgifter i syfte att smutskasta skulle jag stängt av från min sida om jag haft en. Det fyller inget värde eller intresse för oss andra investerare, det förstör sidans seriositet.

Men det är det ju upp till en administratör att besluta om.

Himmelsblå
Inlägg: 10240
Blev medlem: 16 april 2008, 15:50

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Himmelsblå » 4 februari 2017, 12:53

jag skulle vilja gå till ursprungsfrågan.

docenten skrev:Fick brev från Håcan Bodelind och hans firma Vidur Capital AB.

Han erbjuder mig att få köpa aktier i ett bolag Hitmo AB. Detta bolag skall syssla med handel i CFDs .

"Handel med CFDs kräver dock en hög kompetens och en minitiös bevakning och riskhantering. För denna förvaltning anlitar Hitmo Vidur Capital mot ett fast arvode om SEK 10 000 per månad samt 20% av löpande vinster met månadsvis avräkning.Eventuella förlustmånader ackumuleras mot kommande vinstmånader.Vidur Capital tillämpar teknisk analys och har en väl beprövad metodik för en adekvat riskhantering.Bolaget har under en tid specialiserat sig på handel med dessa instrument med ett remarkabelt resultat på kort tid.

Målet är att 75% av varje års nettovinst skall delas ut till aktieägarna och att en nettoavkastning på 50-100% per år på investerat kapital genom utdelningar skall uppnås. Detta skulle innebära att det investerade kapitalet skall vara återbetalt i form av utdelningar efter 2-3 år."

Någon annan som fått detta erbjudande ?

Dum som jag är tackar jag nej till detta erbjudande eftersom jag varken tror på Håcan (med C) eller tomten.

Vill minnas sedan tidigare att denne man varit omnämd i föga smickrande sammanhang,någon som minns ?

Mvh docenten


Docenten har varit medlem här sedan urminnes tider. Vilka xfactor, jane01 och Goldsilver är vet vi inte riktigt alla verkar knutna till Bodelind? De verkar dock vilja spela olika roller här där t ex Goldsilver agerar som förment objektiv.

Vidur Capital verkar inte syssla med pubar på Malaga så det är oväsentligt.

Jag skulle ju aldrig investera pengar i Vidur, jag vet inget om vare sig "den höga kompetensen" eller "den minitiösa bevakningen". Att det uppenbarligen finns en koppling till en Pub på Malaga inger inte riktigt det förtroende man vill ha av en investmentverksamhet av detta slaget.

Något stinker. Och även om vandeln är okej (vilket vi inte vet något om) så är handeln tveksam.

Mitt råd till docenten är att avstå.
Look after the pennies and the pounds will look after themselves
- ordspråk från England

Disclaimer: U.P.A. = utan personligt ansvar

Festivus
Inlägg: 501
Blev medlem: 5 januari 2011, 08:12

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Festivus » 4 februari 2017, 13:36

Till Goldsilver och Jane01

Även om vi bortser helt från det som xfactor skriver, som jag inte har någon lust eller ork att fördjupa mig i...

...Så visar erbjudandet i första inlägget på en UPPENBAR scam.

Det förstår alla som har sysslat med investeringar en tid.

Hur ställer ni er till det?
_Festivus_ på twitter.
Flaneur, with focus on probability. (Investerare på heltid. Chalmersstudier i matematik som hobby.)

Goldsilver
Inlägg: 12
Blev medlem: 2 februari 2017, 19:49

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Goldsilver » 4 februari 2017, 13:50

Himmelsblå och Festivos

Jag har för det första ingen koppling till någon inblandad, jag försöker se det objektivt.

"Ursprungsfrågan är ett erbjudande från 2008.... Vad har det över huvud taget med det här att göra? Att någon 10 år senare gör något annat, vad är det för konstigt med det?

Och vad är det som säger så uppenbart att det var en scam? Inget i det 'Docenten' skrev säger att det inte var ett korrekt erbjudande? Vad jag förstår har ingen heller efteråt sagt att de blivit lurade efter detta inlägg?

Vad jag försöker säga är att PoP för mig som ny användare mer och mer framstår som en sida där man utan belägg och fakta kan kasta ur sig vad dom helst.

Jag vill ha en sida där man vet att det som skrivs är relevant. Vare sig 'xfactors' inlägg (iofs inte 'Jane01:s heller, men med tanke på fakta förstår jag att hon svarar) eller den s.k.ursprungsfrågan (9 år gammal) är relevanta.

För mig ser det solklart ut som ett svartsjukedrama som inte har här att göra.

Trendsökaren
Inlägg: 1866
Blev medlem: 27 mars 2015, 12:14

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Trendsökaren » 4 februari 2017, 13:54

Jag svarar på ursprungsfrågan på samma sätt som Himmelsblå och Festivus.

Sedan kommer det in uppgifter om att personen är polisanmäld m m. Därefter anmäler sig flera personer till PoP. De försöker uppenbart rentvå personen.

Vad jag säger är att deras inlägg inte går att granska. Man påstår att det skulle varit en exfru som skriver. Man påstår olika andra saker. En sak kan man faktiskt göra. Det finns en sak i Lexbase. Jag tänker inte betala för något som jag inte själv har någon nytta av.

Det enda jag kan påstå är att det finns en gammal dom på fängelse i två år för ekonomisk brottslighet. Detta innebär ju dock inte att personen är brottslig idag.

Himmelsblå
Inlägg: 10240
Blev medlem: 16 april 2008, 15:50

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Himmelsblå » 4 februari 2017, 13:58

Goldsilver skrev:Himmelsblå och Festivos

Jag har för det första ingen koppling till någon inblandad, jag försöker se det objektivt.

"Ursprungsfrågan är ett erbjudande från 2008.... Vad har det över huvud taget med det här att göra? Att någon 10 år senare gör något annat, vad är det för konstigt med det?

Och vad är det som säger så uppenbart att det var en scam? Inget i det 'Docenten' skrev säger att det inte var ett korrekt erbjudande? Vad jag förstår har ingen heller efteråt sagt att de blivit lurade efter detta inlägg?

Vad jag försöker säga är att PoP för mig som ny användare mer och mer framstår som en sida där man utan belägg och fakta kan kasta ur sig vad dom helst.

Jag vill ha en sida där man vet att det som skrivs är relevant. Vare sig 'xfactors' inlägg (iofs inte 'Jane01:s heller, men med tanke på fakta förstår jag att hon svarar) eller den s.k.ursprungsfrågan (9 år gammal) är relevanta.

För mig ser det solklart ut som ett svartsjukedrama som inte har här att göra.


Detta är ett forum där man talar om pengar framförallt för privatpersoner.

För att syssla med förvaltning av andras pengar på ett seriöst sätt krävs ett synnerligen gott rykte, transparens kring verksamheten och bevisad kompetens. Saknas detta bör man ej anlita bolaget ifråga. Det räcker verkligen inte att vara oskyldig tills motsatsen bevisats, det är en förtroendebransch.

Tyvärr är förvaltningen ett vatten där det simmar hajar och vi har haft flera sådana fall på detta forumet där privatpersoner gjort riktigt dåliga affärer och blivit lurade.

Om Bodelind driver den typen av verksamheter man ej bör hysa förtroende för är det relevant för forumet att få reda på det. Bodelind är välkommen att bygga det förtroendet om förmåga finns. Men det krävs en del.

Du kan mycket väl vara neutral till detta som person. Men jag förstår inte din inställning till privat sparande och jag önskar dig i så fall att du gör dig av med en extrem naivitet. För annars blir du blåst.
Look after the pennies and the pounds will look after themselves
- ordspråk från England

Disclaimer: U.P.A. = utan personligt ansvar

Goldsilver
Inlägg: 12
Blev medlem: 2 februari 2017, 19:49

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Goldsilver » 4 februari 2017, 14:07

Jag tänker inte ödsla mer energi på det här. Jag kontrollerade 'xfactors' uppgifter och det visade sig att hon ljög.

Det är anmärkningsvärt att 'Trendsättaren' som ger intryck av att vara någon form av moderator inte ifrågasätter det 'xfactor' skriver utan bara svaren. Hennes påstående behöver inte kontrolleras?

Jag känner mig inte alls naiv, utan jag baserar mina investeringsbeslut på fakta, inte på skvaller.

Lycka till allihopa. Varnad för det som behövs varnas för, men det här börjar likna nätmobbning.Återgå till "Privatekonomi"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster

cron