Håcan Bodelind

Hur får man pengarna att räcka längre? Avdrag och skatt. Plånboksfrågor helt enkelt.

Moderatorer: Solnamannen, Daniel

Himmelsblå
Inlägg: 9646
Blev medlem: 16 april 2008, 15:50

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Himmelsblå » 29 maj 2017, 10:24

Lassetasse skrev:Jag tror att Xfactor menar:

"Detta har pågått sedan 2008 (och sannolikt även innan dess) och jag har vädjat till Håcans bror, Stefan Bodelind, till hans förra fru Lena Fredén Bodelind, till andra medlemmar av Håcans familj samt vänner. Ingen har hjälpt till eller svarat."

Varför det skrivs på engelska? Tja - dom flesta människor brukar kunna det :) (Betydligt fler är dom som kan svenska)

Någon nämnde tidigare i tråden att Håcan var inblandad i "Frölundamålet" och blev fälld för grovt ekonomisk brottslighet redan 2001 så sannolikt har det pågått länge. Eftersom folk drar sig för att anmäla sånt här - man skäms lite över att bli lurad - så är nog mörkertalet väldigt stort...

Att hans nya fru plötsligt hittar ett krav på 63MSEK är ju verkligen... intressant. Vad har hon hittat på sin vind som Håcan vill betala så mycket för? Det luktar onekligen lite... unket. Hörde jag falskrevers någon? Men varför? Finns det någon konspirationsteoretiker som kan bringa klarhet i det?

My 5 cents


Bara en eori men Björn Borg levde ju länge i konkurs. Han levde på sina föräldrar som satt på alla stålar och rättigheter. Är en vuxen skyldig en pengar har ju inte föräldrar någon skuld och kanske ej heller en hustru.
Look after the pennies and the pounds will look after themselves
- ordspråk från England

Disclaimer: U.P.A. = utan personligt ansvar

FredrikK
Inlägg: 1
Blev medlem: 14 juni 2017, 12:00

Re: Håcan Bodelind

Inläggav FredrikK » 14 juni 2017, 12:14

Idag beslutade Varbergs tingsrätt att försätta Håcan i konkurs.

Hans sista räddningsförsök var att försöka övertyga domare att han hade en affär klar som skulle ge en årlig kommission på 9 msek från en affär med mjölkpulver från Senegal. Denna domaren var dock mer luttrad än de tidigare och valde att inte lita på Håcan, han sa till och med att "jag känner ju till dig Håcan".

Håcan belades också med ett tillfälligt reseförbud till konkursförvaltaren har kommit igång.

Det jag tycker skall bli intressant är hur de ställer sig till reversen till hans fru på 63 miljoner från ett parti poker.

Jag är personligen inte inblandad i denna härva men jag har talat med med Håcan för ca 2 år sedan när han försökte lura en bekant på mer pengar.

Goldsilver
Inlägg: 12
Blev medlem: 2 februari 2017, 19:49

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Goldsilver » 14 juli 2017, 16:08

Idag upphävde Hovrätten konkursdomen mot Håcan Bodelind med hänvisning till grova rättegångsfel.

Den "luttrade domaren" kunde uppenbarligen inte lagen, vilket uppenbarligen de sökande och deras advokater inte heller kunde. Hovrätten fann att det inte ens finns grund för konkursförfarande i Sverige.

Det blir spännande att se hur häxjakten nu fortsätter - och även vad resultatet blir av 'Juridikinstitutet':s utredning/anmälan blir. Undrar om alla alias blivit identifierade ännu?

Trendsökaren
Inlägg: 1566
Blev medlem: 27 mars 2015, 12:14

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Trendsökaren » 14 juli 2017, 20:44

Juridikinstutet har fått ärenden de måste driva i egen sak. De är förtalade :mrgreen:. Så du står nog långt ner i kön.

http://intre.se/ifolkets/?p=4594

Annars är det väl inget fel på att jaga äkta nättroll.

Lassetasse
Inlägg: 14
Blev medlem: 7 februari 2017, 22:14

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Lassetasse » 23 juli 2017, 10:57

Så här i semestertider blev jag lite nyfiken på vad hovrätten _egentligen_ skrev i sitt utlåtande. Håcan (goldsilver) skrev ju ovan att hovrätten ogiltigförklarade konkursen pga "grova rättegångsfel" och att tingsrätten "inte ens fanns någon grund för konkursförfarande i Sverige".

Nu stämmer inte detta riktigt. Ett kort telefonsamtal till hovrätten och en snabb genomläsning visar att vad som hänt var att tingsrätten formellt glömde att pröva frågan om huruvida man är behörig eller inte. Hovrätten tog inte ställning i sakfrågan utan återremitterade fallet till tingsrätten för vidare handläggning. Under tiden återkallade man konkursbeslutet.

Tingsrätten skall nu fatta beslut om ovanstående så att det protokollförs på rätt sätt. Därefter kan samma beslut fattas förutsatt att man kommer fram till att man är behörig. Jag gissar att konkursen annars måste begäras hos spansk domstol om målsägarna vill driva fallet vidare.

Men jag håller med, det ska bli intressant att följa "Juridikinstitutets" (dvs Håcans andra alias här) utredning :) Det riktiga juridikinstitutet verkar ju ha annat att göra.

My 5 cents

Himmelsblå
Inlägg: 9646
Blev medlem: 16 april 2008, 15:50

Re: Håcan Bodelind

Inläggav Himmelsblå » 23 juli 2017, 19:45

Hursomhelst är det intressant att följa.

i Lund när jag var student för länge sedan fanns där en "slumlord" (hyresvärd) som var havererad jurist. Han hade läst en hel del juridik men, gissar jag, inte tagit ut examen, och därmed inte gjort den vanliga karriären.

Han var skicklig i att fördröja beslut om t ex tvångsförvaltning, bl a hade han inte fyllt på oljetanken en smällkall vinter. Alla frös utav h-vete...

Jag kommer att tänka på honom i samband med detta... havererade jurister utan samvete eller skrupler kan ställa till med mycket.
Look after the pennies and the pounds will look after themselves
- ordspråk från England

Disclaimer: U.P.A. = utan personligt ansvarÅtergå till "Privatekonomi"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster