Följderna av ECBs experiment

Hur får man pengarna att räcka längre? Avdrag och skatt. Plånboksfrågor helt enkelt.

Moderatorer: Solnamannen, Daniel

 
UHU
Inlägg: 835
Blev medlem: 3 december 2007, 07:29
Ort: Finland

Följderna av ECBs experiment

Inläggav UHU » 10 mars 2016, 08:14

Sinnessjuka lån, kvantitativa lättnader och minusräntor stimulerar långsiktig varken ekonomi eller för till högre inflation. I ställe destabiliserar man med detta experiment ekonomin på långt sikt genom att skapa en växande aktie-låne-och pensionsbubblan som tidigare eller senare spricker. Långsiktiga regleringar är aldrig bra!
Vill man förbättra det ekonomiska läget och öka inflationen bör man stimulera konsumtionen genom att öka köpkraften. Det kan man endast göra genom direkta reallöneökningar indirekta- genom skatteminskningar, eller ökad låntagning. Det sistnämnda kan inte rekommenderas i dagens läge. Allt annat är önskedrömmar eller vanföreställningar av ECB. Sverige och Tyskland går just nu så bra för att köpkraften där ökade.
Baksmällan för alla ekonomiska tokigheter man gör kommer att blir dyrt för Europa, särskild för pensionärerna. När Centralbankerna slutligen märker att de blir tvungen att avsluta experimenten på grund av att det är verkningslös och därför inte löner sig är det försent.


Återgå till "Privatekonomi"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster