Regler för forumet v0.1 / Innan du postar

Presentera dig själv och låt oss hälsa dig välkommen till forumet.

Moderatorer: Solnamannen, Daniel

 
Användarvisningsbild
Daniel
Site Admin
Inlägg: 368
Blev medlem: 29 november 2007, 19:30
Ort: Lidingö
Kontakt:

Regler för forumet v0.1 / Innan du postar

Inläggav Daniel » 7 december 2007, 13:33

Tänkte vi skulle försöka ta fram lite regler som alla (eller åtminstone de flesta) kan acceptera. Här kommer ett första utkast. Det mesta är rätt generellt och kommer att gälla i övriga forum.

Allmänt hyfs
Var trevlig mot andra forummedlemmar. Behandla dem på samma sätt som du själv vill bli behandlad, men tänk på att olika människor tål olika mycket. Visa respekt för andra människors uppfattning. Inlägg på andra språk än de skandinaviska kommer att raderas av moderatorn.

Tydlig rubrik
När du startar en ny tråd skall rubriken du sätter vara tydlig och förklara trådens ämne. Otydliga ämnesrubriker kan ändras av moderatorn.

Sök
Sök i forumet så att ingen redan avhandlat ämnet. Fortsätt i så fall i den tråden. Om du vill starta en ny tråd om något som redan diskuterats ska det vara med en annan inriktning eller vinkel. Annars kan tråden låsas eller slås ihop med ursprungstråden av moderatorn.

Alltså. Finns det en tråd om Ericsson B, fortsätt i den. Starta inte en ny.

Länkar till nyheter mm
Citera gärna artiklar, men ge ännu hellre ett referat och länka till hela artikeln. Lägg inte ut andras artiklar i fulltext på forumet. Om du länkar, så glöm inte att skriva vad artikeln handlar om och din egen kommentar om det hela. Om du inte orkar kommentera nyheten så orkar säkert ingen annan det heller. Följs inte detta kan tråden låsas och/eller slängas av moderatorn.

Egenreklam
Det är helt ok att i din signatur göra reklam för din egen blogg e dyl. Men du får inte skriva inlägg i forumet för att enbart driva trafik till den samma. Följs inte detta kan tråden låsas och/eller slängas av moderatorn.

Aktierekommendationer
Vill du rekommendera köp eller sälj i en viss aktie, så måste du motivera varför. "Den kommer att stiga kraftigt" är inte en motivering. Skriv i stället varför aktien kommer att stiga kraftigt. Följs inte detta kan tråden låsas och/eller slängas av moderatorn.

Håll dig till ämnet
Handlar tråden om Ericsson B, så handlar den om Ericsson B. Vill du avhandla vädret i Skåne så gör det i en separat tråd. Inlägg som glider för långt från ämnet kan tas bort av moderatorn.

Övrigt
Självklart är det inte tillåtet att sprida upphovsrättskyddat material eller pornografi i forumet. Hets mot folkgrupp är naturligtvis förbjudet. Inlägg av denna typ tas bort utan varning av moderatorn.

Kommentarer? Något som saknas, eller som är onödigt. Kommentera på denna sida: http://www.pratompengar.se/viewtopic.php?t=61


Återgå till "Välkommen"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster