Karo Pharma

Här diskuterar vi aktieplaceringar i allmänhet.

Moderatorer: Solnamannen, Daniel

Moffar
Inlägg: 1011
Blev medlem: 19 februari 2008, 15:02

Re: Karo Pharma

Inläggav Moffar » 24 september 2017, 20:20

Alla gör vi på vårat sett 20kr akien, eller? st. Jag förmodar att den lojala flock Karoiter ej har likvider till "full pott" denna gång. Weifa är ett kanonköp, Vi ä'r etta i Norge med ipren'o parazetacol och kan börja sälja rullatorer i allt snabbare takt.
Med lite perspektiv och pålysning så ser det j*kligt bra ut kommande kvartal.
Senast redigerad av 1 Moffar, redigerad totalt 7 gånger.

Himmelsblå
Inlägg: 10137
Blev medlem: 16 april 2008, 15:50

Re: Karo Pharma

Inläggav Himmelsblå » 24 september 2017, 20:36

Heja!

Vi är etta i Norge!

:D
Look after the pennies and the pounds will look after themselves
- ordspråk från England

Disclaimer: U.P.A. = utan personligt ansvar

Himmelsblå
Inlägg: 10137
Blev medlem: 16 april 2008, 15:50

Re: Karo Pharma

Inläggav Himmelsblå » 6 oktober 2017, 09:47

Kikar lite på KPs produkt- och projektportfölj.

Det handlar ju om receptfritt och annat som typiskt säljs via apotek snarare än vanlig handel. Det är en läcker marknad då man inte behöver så mycket tester som läkemedel. Innovationsprocessen går mycket fortare i jämförelse.

Typisk produkt?

Dosetten om ni känner till??? Mina föräldrar hade inte klarat sig utan. Ni vet den där lådan av plast där man förvarar sina mediciner så man kommer ihåg om man tagit eller inte... kassako, knappast särskilt konjunkturkänslig. Pensionen är ju stabil inkomst och allt.

http://www.swereco.se/ i Småland gör den klassiska rullatorn. Kassako, och ingen marknad som krymper direkt.

http://www.allevo.nu/ tycker jag själv mest är trams. Jag äter vitkål som gud skapade den. Men marknaden finns ju för denna typ av produkter, och visst kan man bli sugen på lite choklad när man är på apoteket. Jag äger gärna men köper inte själv så att säga...

Så äger man kompressionsstrumpor, vagisan för torra slemhinnor och annat smått och gott till en åldrande befolkning... halstabletter med antibakteriella egenskaper, ni vet typen som säljs på apotek (Triolif)

Projekten då?

Babyslide...

Bristningar i samband med förlossning är ett medicinskt problem som kan vålla stort obehag och i vissa fall leda till långvariga komplikationer. BabySlide, en produkt under utveckling av Karo Pharma, minskar risken för att bristningar uppkommer genom att stödja vävnaden där de allvarligaste bristningarna sker. BabySlide är ett resultat av svensk forskning där Knut Haadem, överläkare på kvinnokliniken i Helsingborg, tillsammans med kolleger utvecklat det nya skyddet. Den positiva effekten har belagts i en klinisk studie av en prototyp som genomförts på drygt 1 000 förlossningar vid kvinnoklinikerna i Helsingborg, Lund och Malmö*. Produkten är patenterad.


Annars mer high Tech liksom...

RORgamma
Under 2010 startade Karo Pharma ett projekt kring RORgamma, baserat på forskning som visar att kärnreceptorn RORgamma kan ha en avgörande roll i utvecklingen av autoimmuna sjukdomar. I december 2011 ingick Karo Pharma ett avtal med Pfizer kring RORgamma för att upptäcka och utveckla nya substanser för behandling av autoimmuna sjukdommar. Sedan årsskiftet 2014/2015 bedriver Pfizer utvecklingsarbetet i egen regi. Karo Pharma har rätt till milestones när projektet når olika delmål, till ett sammanlagt värde överstigande 200 miljoner dollar samt royalty på försäljning.


Multipel Skleros (MS) - Potential att bromsa sjukdomen
Karo Pharma har utvecklat substanser som i prekliniska modeller visat sig ha goda effekter att bromsa och till och med vända sjukdomsförloppet vid behandling av Multipel Skleros. Proof-of-concept i en djurmodell för sjukdomen har erhållits.

 
 
Cancer - Ny möjlighet att behandla olika typer av cancer
Karo Pharma har utvecklat en substans som i prekliniska modeller visat sig ha god effekt genom en signifikant minskning av tumörstorlek vid behandling av flera olika cancertyper.


2015 förvärvade Karo Pharma en patenterad förkylningsprodukt i sen utvecklingsfas. Förkylningssprayen lindrar och förebygger förkylningar genom att förstärka kroppens eget försvar för att bekämpa förkylningsvirus. Den patenterade tekniken bygger på svensk forskning och använder enzymet glukosoxidas i kombination med glukos för att effektivt motverka rhinovirusinfektioner så väl som andra virala och bakteriella patogener. Komplementära kliniska studier pågår.


Så har vi Weifa:

Mycket förkylningsbrus och vitaminer... perfekt att sälja till svenska apotek. Dessutom öppnar ju Weifa upp för att sälja KPs produkter i Norge.

http://www.weifa.no/

The sky is the limit för en skicklig imperiebyggare!!! En massa kassakor att mjölka för att satsa på nytt.
Look after the pennies and the pounds will look after themselves
- ordspråk från England

Disclaimer: U.P.A. = utan personligt ansvar

Himmelsblå
Inlägg: 10137
Blev medlem: 16 april 2008, 15:50

Re: Karo Pharma

Inläggav Himmelsblå » 15 oktober 2017, 12:58

En bra analys av KP som berättar om dess historia och vad Lönner sysslar med.

http://www.privataaffarer.se/borsguiden ... tie-901384

Den är från mars i år, innan dealen med Weifa. Det går i rasande fart sägs det och det gör det ju verkligen. Helt jävla otrolig aktivitet!Kommentar Karo Pharma var länge ett forskningsbolag som misslyckades med det mesta. Numera är bolaget lönsamt och har positivt kassaflöde. Om du är villig att räkna med en skakig kursresa så kan Karo Pharma vara en bra krydda i portföljen.

Karo Pharmas aktie rusade 12 procent på tisdagens bokslut. Rörelsevinsten förbättrades till 29,6 miljoner, men då står utlicensieringen av produkten KB9520 till Oasmia bidragit med en positiv engångseffekt på 28,9 miljoner kr. Omstruktureringskostnader på 13 miljoner kr belastade å andra sidan resultatet.

Utdelningen för 2016 blir enligt bolaget ett belopp på motsvarande det utlicensieringen gav. Exakt hur mycket är oklart då betalningen från Oasmia skedde i aktier. Minst 0,2 kr per aktie kan vi räkna med att Karo Pharma delar ut, vilket i så fall innebär 0,7 procent i direktavkastning.

Karo Pharma var länge ett forskningsbolag som misslyckades med det mesta. Numera är bolaget lönsamt och har positivt kassaflöde. Verksamheten är allt från forskning till färdiga läkemedel och medicinteknik. Karo Pharma strävar efter att få balans mellan tidiga forskningsprojekt, mer marknadsnära projekt och etablerade produkter.

Arbetande styrelseordförande är Anders Lönner, som försöker göra om det framgångsrika företagsbyggandet han gjorde i Meda. Karo Pharmas expansion går i rasade fart och nyemissionerna och förvärven avlöser varandra.

Det ökade antalet aktier är troligen en av anledningarna till den tidigare kurspressen på aktien. Kommer det som utlovat fler resultatförbättringar var det förstås värt med utspädning av aktiekapitalet. Förvärvet av Biophausia bidrar till lönsamheten framöver och Karo Pharma har även tagit kostnader under fjärde kvartalet för att bli effektivare och lönsammare framöver.

Karo Pharmas aktie är fortsatt långt under kurstoppen på 43 kr från augusti 2016. Det är ännu längre upp till de 74 kr som gäller för bolagsledningens optionsprogram.

Kursutvecklingen lär bli fortsatt slagig, men Karo Pharma är en bra chansaktie.

Marcus Hernhag marcus@hernhag.se
Look after the pennies and the pounds will look after themselves
- ordspråk från England

Disclaimer: U.P.A. = utan personligt ansvarÅtergå till "Aktier"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 9 och 0 gäster

cron